sâmbătă, 24 martie 2012

Mini tortulete cu cirese


Va propun un desert foarte rapid pe care il puteti pregati(daca nu faceti blatul propus de mine ci orice fel de piscota)in doar o jumatate de ora.Asadar,cu cateva ingrediente,toate la indemana,puteti servi musafirii inoportuni cu desert gustos dar si aspectuos.Va doresc spor la treaba.


Ingrediente:

Blat:
-7 oua
-7 linguri de apa
-14 linguri de zahar
-14 linguri de faina
-1 praf de copt
-3-4 linguri de cacao

Crema:
-2 pachete sarlota de vanilie
-600 ml.lapte
-300 gr.cirese
-2 pliculete de tort gelee rosu
-4 linguri de zahar

Decor:
-100-150 ml.frisca

Mod de preparare:

1.Batem spuma albusurile de oua cu cele 7 linguri de apa.Adaugam jumatate in cantitatea de zahar si batem pana se topeste zaharul.

2.Separat batem si galbenusurile cu restul de zahar pana devin spuma.

3.Amestecam apoi cele doua compozitii rezultate,adaugam faina,praful de copt,si cacaua si turnam intr-o tava tapetata.Dam tava la cuptor pana blatul este copt.

4.Dupa ce s-a racit blatul decupam cu un inel de inox rondele.Dupa ce sunt decupate asezam la baza in fiecare inel cate o rondea de blat.

5.Pregatim sarlota ca si pe plic cu laptele rece.

6.Amestecam sarlota cu ciresele curatate de samburi(lasam cateva deoparte pt.decor) si lucrand foarte repede sa nu se intareasca crema umplem inelul lasand cam 1/2 cm.deasupra distanta.Le dam putin la rece pana ce pregatim jeleul cu zaharul ca si pe plic.

7.Cand e gata si jeleul,scoatem tortuletele si turnam deasupra fiecaruia cate un strat de jeleu.Le dam la rece cat sa se inchege si jeleul.

8.Le decoram cu frisca batuta spuma si cirese intregi.

Pofta buna!
Nota:
Acest desert il putem pregati in forma aceasta daca avem mai multe inele de inox.Daca nu se poate pregati si sub forma de prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...