sâmbătă, 24 martie 2012

Pateuri cu branza,sunca si ciuperci

Aceste pateuri pufoase sunt potrivite ca gustare.
Ingrediente:

4 portii
-500 gr.foietaj
-250 ml.lapte
-1 lingura de unt
-1 lingura de faina
-150 gr.ciuperci
-150 gr.sunca
-100 gr.de branza(de care doriti)
-verdeata
-1 ou
-ulei
-sare si piper

Mod de preparare:

1.Punem laptele la fiert.

1.Amestecam lingura de faina cu lingura de unt pana devine ca si o pasta si apoi o turnam in laptele care fierbe,amestecam bine pana ce devine ca si un sos gros.

3.Calim ciupecrcile taiate lame sau sferturi in putin ulei.

4.Taiem sunca,branza si le punem peste sosul alb impreuna cu verdeata.sare si piper si omogenizam totul bine.

5.Aluatul de foietaj in intindem,taiem rondele cu un pahar,sau dreptunghiuri si punem cate o lingurita din compozitia preparata.Ungem marginile cu oul batut,presam marginile usor si inchidem pachetelul.

6.Le asezam intr-o tava le ungem cu restul de ou ramas si le dam la rece pt.30 de minute.

7. Dam apoi tava la cuptor.

8.Cand se umfla si sunt rumene aurii le scoatem.

9.Le servim reci sau calde.

Note:Aceste pateuri le puteti pregati si pastra la congeletor pana la o luna de zile,si sa le coaceti cand doriti.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...