sâmbătă, 24 martie 2012

Uramaki sushi sau ''rulouri pe dos''


Ingrediente:

- 250 gr.orez de sushi(se gaseste in comert si in pungulite de 125 gr.)
-6-8 foi de nori
-cateva bucati de surimi
-icre rosii
-icre negre
-2 linguri otet(daca aveti de orez)
-1/2 lingurita sare 
-4 lingurite zahar fin
-sos de soia 

Mod de preparare:

1.Spalam bine-bine orezul intr-o sita pana ce nu mai iese amidon si apa e limpede.Lasam apoi orezul 30 minute in apa rece,dupa care il clatim (tot foarte bine).Punem orezul intr-o cratita cu apa,acoperim cu un capac si il punem la fiert 20 minute.Il tragem apoi deoparte si il mai lasam sa stea 15 minute,fara sa amestecam,pana se raceaste. Cand s-a mai racorit, punem orezul intr-un castron de sticla sau de plastic(nu metalic).

2.Intre timp pregatim vinegreta de otet cu care trebuie sa aromatizam orezul de sushi.Punem la foc otetul,sarea si zaharul pana se topeste.Lasam solutia de otet sa se racoreasca.Apoi o turnam cu grija peste orez,amestecand usor,obligatoriu cu o lingura de lemn,pana se distribuie uniform.

3.Pentru acest fel va trebui sa acoperim servetelul de bambus cu folie de plastic,in caz contrar icrele si orezul vor patrunde printre betele de bambus ale servetelului şi ne lua adio de la rulou. 

4.Intindem pe o foaie de nori orezul normal.

5.Pe folia de pe servetelul de bambus intindem icre rosii si negre.

6.Rasturnam apoi cu grija foaia de nori cu orez peste icre si asezam si rulourile de surimi.

7.Rulam usor cu servetul de bambus si apoi taiem rondele cu un cutit foarte bine ascutit.

8.Asezam pe platou si servim cu sos de soia.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...