miercuri, 27 iunie 2012

Mini tort de ciocolata topita cu inima de caramel


Azi va prezint un desert absolut savuros care va fi expediat direct lui Andie pentru Provocarea Dulce Romanie pe care o gazduieste luna aceasta :-)
A fost o adevarata incantare sa il pregatesc, dar si sa il servesc,asa,incet cu imbucaturi micute..(parca mancam  in reluare:-))))ca nu ma mai saturam de el.Si acum cand scriu aceste randuri imi aduc aminte de aroma si textura rafinata,moale,matasoasa,cremoasa,acrisoara...etc...etc .
Zmeura este preferata mea asa ca nu m-am abtinut sa nu o asociez cu bunatatea asta.Va roooog,nu treceti peste zmeura cand veti pregati tortuletele astea,este esentiala in gustul final,completeaza atat de perfect totul!!!
La fel nici peste aceste caramel,care este o adaptare dupa reteta lui  Gaby si garantat este grozav de bun.
Mersi Gaby draga!Pup!
Pfiii,as putea sa continuu toata ziua sa dau tortuletelor astea numai calificative foarte bune,dar mai bine va las pe voi sa va convingeti,ok?
Si pe voi va pup...mooooa!

Ingrediente:
Tortuletele de ciocolata topita:
-100 gr.unt
-160 gr.ciocolata neagra
-4 oua
-60 gr.zahar
-40 gr.faina alba
-20 gr.faina de malai
-unt si cacaua pentru a tapeta formele ceramice
Inima de caramel:
-10 linguri zahar
-225 ml. frisca lichida
-25 gr. unt
Pentru servit:
-zmeura proaspata
-caramel mai moale

Mod de preparare:
1.Incalzim cuptorul la 200 grade. Ungem cu unt si pudram cu cacao 6 forme ceramice sau 8 daca sunt mai micute.
2.Amestecam impreuna toate ingredientele uscate:zaharul,faina si faina de malai.

3.In alt bol batem ouale doar cat sa se sparga si sa fie omogenizate.
4.Topim untul si ciocolata pe baie de abur,lasam sa se raceasca si apoi le adaugam la ouale batute.
5.Le amestecam apoi cu ingredientele uscate si mixam pana totul se combina.

6.Punem in fiecare forma ceramica pregatita anterior putin din amestecul de ciocolata.In mijloc punem cate o lingurita de caramel ,apoi terminam cu un alt strat de ciocolata.
7.Dam formele la cuptor pentru 10-11 minute,nu mai mult.

*Intre timp pregatim inima de caramel asa:
8.Punem intr-o cratita zaharul si il caramelizam pana capata o culoare aurie.Cand s-a topit si este fluid il luam de pe foc si adaugam frisca si untul.Omogenizam usor ,apoi punem cratita din nou pe foc si fierbem usor la foc mic pana incepe sa faca bulbuci si pana caramelul capata o consistenta groasa ,densa ,undeva in jur la 15-20 de minute.
9.Dupa ce s-a ingrosat punem vasul in apa rece,il racim si il punem in blender .Mixam pana devine fin si isi schimba culoarea in una mai deschisa.
Avem nevoie la aceasta reteta de un caramel mai tare,dar nu va faceti probleme, in urma tratamentului termic se va inmuia si va avea consistenta perfecta.

10.Pentru a servi aceste delicatese,punem pe o farfurie putin caramel (mai moale ),asezam mini tortuletul de ciocolata topita cu inima de caramel, decoram cu fire de zahar caramelizat si servim cu zmeura proaspata.
Pofta dulce va doresc!



18 comentarii:

  1. Cum arata interiorul!!! Nu cred ca te-ar putea refuza cineva. Superba prezentarea.Pup si vacanta placuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitinita draga, mersi frumos.
      Cand ne vom vedea candva sa nu ma refuzi cu un desert de asta,ok?
      Vacanta plaucta si tie !

      Ștergere
  2. Wow, minunat, ma omori cu caramelul asta :P Imi place f mult iar tu ai niste retete superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poliana laudele tale ma onoreaza!Multumesc frumos,sunt incantata ca iti plac retetele,muncesc cu drag la ele.
      Te pup!

      Ștergere
  3. Pot sa servesc una bucata?arata prea bine :).Iubesc ciocolata :).yam.O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti ...si mai multe.Problema e ca tortuletele astea sunt asa de bune si trec asa de repede ...
      Te pup.

      Ștergere
  4. Ahhh cum arataaa!Demential!
    Auzi, eu cand pot sa vin in vizita , sa zicem asa, o satamana? :D :)))
    Sa zicem ca suntem in schimb de experienta si sa ma uit la tine cum gatesti? :)
    Te tzuc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina te astept cu mare drag oricand :-))))
      Cat despre schimbul de experiente,oooo,da...imi convine.Imi place atat de mult sa invat lucruri noi despre arta culinara,e o adevarata placere.Eu cred ca e ''materia'' unde prind cel mai repede si langa un pasionat de gatit e locul cel mai bun!!!
      Zi data si ora si eu o sa fiu pe faza;-)))
      Te tzuc.

      Ștergere
  5. Woooow, ma topesc de fiecare data cand vin la tine :)
    Felicitari, arata minunat si de gust nici nu are rost sa vb :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo ce frumos mi-ati zis.M-am simtit asa de bine cand am citit comentariul asta.Multumesc tare mult si ma bucur ca va incanta postarile mele.Va astept oricand cu mare drag.
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  6. Ce criminala treaba! imi ploua in gura, ce sa mai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super, super bun! Vorba lui Anto: "imi ploua in gura"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dulcegaria asta imi place cel mai mult !!! Cred ca a facut senzatie , nu gluma !! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A facut senzatie ...chiar si valuri :-))
      E buna tare...da' parca nu ma indur s-o mai repet,trage mult la kilogram :-( si creeaza dependenta,asa ca, atentie marita daca te pui s-o pregatesti ;-)
      Mersi de aprecieri!
      Pup.

      Ștergere
  9. Arata minunat! salivez in fata monitorului.... pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos Timea.
      Stai sa vezi cum salivezi cu farfuria-n fata....:-))))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...