sâmbătă, 8 decembrie 2012

Christmas Glogg~Mulled Wine~sau pe la noi~Vin cu mirodenii


In Suedia in timpul sarbatorilor se bea Glogg,sau cum ar fi la noi,vin cald.In noptile friguroase de iarna,nimic nu este mai bun la gura sobei decat o cana de vin cald din care te ameteste aroma minunata a scortisoarei,cuisoarelor,anasonului si in special aroma vinului.

Ingrediente:
-1 steluta de anason
-2 bete de scortisoara sparta in bucatele
-8 cuisoare intregi
-4 pastai de cardamon
-1 bucata mica de ghimbir(1 lingurita razuit)
-140 ml.de vodka
-1 portocala (de la o jumatate folosim feliile,de la cealalta jumatate folosim coaja)
-1 l.vin rosu
-100 gr.migdale oparite
-100 gr.stafide negre
-225 gr.zahar
Nota:Cine doreste poate renunta la vodka.

Mod de preparare:
1.Punem intr-un mojar scortiosara si cardamonul si le zdrobim.Putem sa le mai punem pe un blat de lemn si sa le zdrobim cu o merdenea.
2.Le punem intr-un vas si adaugam ghimbirul ras,anasonul,migdalele,zaharul,coaja de portocala,feliile de portocala,cuisoarele si vodka.Le lasam sa stea 24 de ore.

3.Dupa ce au stat la marinat,punem vasul pe foc si il lasam pana incepe sa faca bule pe margine.
4.Servim bautura in pahare fierbinti cu cateva migdale si stafide in fiecare cana.
Vinul ramas incalziti-l de fiecare data inainte de a-l servi,dar sa nu il fierbeti!
Pofta mare!
Craciun fericit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...