vineri, 29 noiembrie 2013

Placinte cu halva si paste


De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit  sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''.
O reteta inedita si extraordinar de buna!Puteti sa incercati si varianta de post, in acest caz, renuntati la ouale din compozitia aluatului.
Va incurajez sa le incercati cu mare drag!
Enjoy!

Ingrediente:
Aluat:
-1 kg. faina
-2 oua
-3 linguri zahar
-50 gr. drojdie
-1 lingurita sare
-50 ml. ulei
-600 ml. apa calduta
Umplutura:
-500 gr. halva
-150 gr. paste inele

Mod de preparare:
*Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta, apoi sarea si cele doua oua batute.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.

*Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:
1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.
2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.
3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.

4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).

*Incepem sa le umplem asa:
1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.
2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.
3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.

4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.
5.Cand este fierbinte, reducem focul la  minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.
6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.
7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.
8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.
Nota:
Pofta mare va doresc!!!

8 comentarii:

  1. Vai, Angi, cat de apetisant arata! Super!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa ai multa imaginatie sa iti iasa asa ceva!
    Oare ce gust are?
    Angi, merg pe mina ta.
    Dupa poze, sint bune de mori!

    RăspundețiȘtergere
  3. De unde scoti fata draga combinatii d-astea interesante? Trebuie sa le incerc si eu ca halvaua imi place de mor. Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mult imi place halvaua.. dar n-am incercat-o decat in starea ei.. naturala :) Tare sunt curioasa de gust..

    RăspundețiȘtergere
  5. Inedita intr-adevar, merita incercata combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  6. te astept la o noua provocare: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html

    RăspundețiȘtergere
  7. ce interesanta e combinatia! e musai sa le incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...