sâmbătă, 25 octombrie 2014

''Crunchy Cake''

''Crunchy'', un desert absolut divin!
Enjoy!

Ingrediente:
Baza de biscuiti:
-2 pachete de biscuiti Oreo
-150 gr. biscuiti digestivi
-8-10 linguri unt
-50 gr. zahar
-1 lingura de cacaua

Stratul de orez expandat:
-270 gr. marshmallow
-3 linguri de unt
-100 gr. orez expandat

Chessecake de ciocolata:
-350 gr. crema de branza
-3 linguri mari de cacao
-100 gr. zahar
-2 oua
-1 lingura de faina

Crema alba:
-200 gr. ciocolata alba
-170 ml. frisca lichida
-1 lingurita esenta de vanilie
-10 biscuiti Oreo

Topping:
-250 gr.ciocolata neagra
-100 ml. frisca lichida
-1 lingura de unt
- 100 gr. marshmallow
-2 pachete cereale bilute Choco Rolls

Mai avem nevoie de:
-2 pachete de biscuiti Oreo
-5 linguri mari si pline de Nutella
-2 pachete de napolitane cu crema de ciocolata
-1 borcan unt de arahide Cruncy

Mod de preparare:
*Pregatim baza de biscuiti:
1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul.
2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin.
3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam untul topit.
4.Amestecam foarte bine cu o lingura pana amestecul incepe sa se lege.
5.Rasturnam pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt amestecul de biscuiti si presam foarte bine.Ne punem ajuta de fundul unui pahar.Cand am terminat, dam putin tava la rece.

*Stratul cu orez expandat:
1.Punem untul intr-un castron mai mare si il dam la cuptorul cu microunde sa il infierbantam foarte bine.
2.Il scoatem si apoi adaugam bucatile de marsmallow.
3.Amestecam energic pana acesta se topeste, dupa care, adaugam orezul expandat.
4.Amestecam si de aceasta data energic pana incep sa se faca fire.
5.Punem repede deasupra stratului de biscuiti jumatate din amestecul de orez expandat.
6.Asezam apoi deasupra unul langa altul biscuitii Oreo.
7.Ungem biscuitii cu un strat de Nutella.
8.Apoi punem ce-a de-a doua jumatate de orez expandat.Nivelam totul foarte bine.Pentru ca compozitia este lipicioasa, ne putem ajuta de o lingura, sau o spatula umezita cu putina apa.
9.Asezam acum una langa alta napolitanele.
10.Ungem suprafata napolitanelor cu unt de arahide, dupa care,dam tava la rece pana pregatim chessecake-ul si crema alba.

*Chessecake:
1.Punem branza intr-un castron, o mixam bine si apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente.
2.Cand compozitia este bine omogenizata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor, la foc mediu pentru 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
3.Cand este gata, o scoatem din cuptor si o punem pe un gratar sa se raceasca.

*Crema alba:
1.Punem smantana pe foc intr-o cratita.
2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.
3.Cand smantana incepe sa se infierbante, luam cratita de pe foc, adaugam ciocolata si esenta de vanilie.
4.Lasam sa stea 2-3 minute si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.
5.Dam la rece pentru 2-3 ore, timp dupa care o scoatem si o batem bine pana devine spuma.
6.Adaugam biscutii Oreo sfarmati, sau rupti in bucatele potrivit de mari si amestecam usor pana totul este bine combinat.

*Acum ca am terminat de pregatit chessecake-ul si crema, scoatem tava cu prajitura de la rece si intindem in continuare un strat de crema.
Punem deasupra si chessecake-ul si presam totul foarte usor.

*Pregatim si topping-ul asa:
1.Punem ciocolata la topit pe baie de abur impreuna cu untul si frisca.
2.Cand s-a topit ciocolata, incorporam cerealele si marshmallow-ul.
3.Turnam totul deasupra prajiturii.
4.Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta mare va doresc!

7 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...