luni, 20 iulie 2015

Otet de zmeura si otet de coacaze rosii

O reteta care nu necesita multa munca, dar al carei rezultat este unul tare important:asezoneaza cu brio orice salata, sau orice alt fel de mancare care cere un otet mai special si rafinat.
Musai de incercat!
S-aveti spor!
Ingrediente:
(cantitatea ingredientelor nu este una precisa si difera in functie de sticlele pe care le aveti)
-coacaze rosii
-zmeura
-oțet de 9 grade
-sticluțe cu capac
Mod de preparare:
  • Pentru început spălăm bine cateva sticle de capacitate mai mica (150-200ml.) și le punem la uscat.
  • Spălăm foarte bine zmeura si coacazele rosii și apoi le punem la uscat pe un prosop de hârtie.
  • Când sunt gata de dichisit fructele, le introducem in sticle pe care le umplem de 3 sferturi.
  • Turnam deasupra zmeurei si a coacazelor oțetul pana se umple sticla.
  • Punem capacele la sticle și le lăsăm să stea într-un loc cu soare timp de 12-14 zile.
  • În tot acest timp agitam sticlele periodic.Eu le-am agitat cu mișcări de sus în jos cam tot la a doua zi.
  • După acesta perioada strecuram lichidul în alte sticle curate printr-o sita fina (sau printr-un tifon).Cantitatea de otet rezultata va fi mai mica, deci, din 2-3 sticle cu fructe inauntru se va umple una...doua .
  • Punem sticlele la pastrat intr-un loc racoros.
  • Cand dorim, folosim oțetul de zmeura si coacaze pentru a asezona diferite salate.
S-aveti spor si pofta aromata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...