marți, 14 iulie 2015

Sirop de visine conservat la rece si...visine congelate

Sirop de visine, o prezenta eleganta in camara voastra:)

Ingrediente:
-visine bine copate si zemoase
-zahar
-aspirina
Mod de preparare:
*Acest sirop îl pregătim fără cantități exacte ale ingredientelor.
1.Cântărim vișinele, le punem intr-un castron mare si incapator și adăugam câte 0.700 kg. de zahar la fiecare kilogram de vișine fără sâmburi. 
2.Când am terminat de cântărit vișinele, pregătim zaharul și îl turnam peste ele. 
3.Amestecam foarte bine cu o lingura de lemn pana toate vișinele sunt bine acoperite cu zahar.
4.Lasam castronul sa stea de azi pe mâine la rece.Dacă avem posibilitatea sa mai amestecam din când în când ar fi foarte bine.
Nota:Când timpul de macerare a trecut, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet și vișinele sa lase multă zeama.
5.Punem cu o paleta vișinele intr-o strecurătoare și le lăsăm să se mai scurgă pana nu mai este zeama deloc.
Nota:Dacă doriți, puteți sa le stoarceți cu mana și atunci scurtam din timp.
6.Strecuram siropul printr-o sita fina și adăugam la fiecare  litru de sirop rezultat câte o aspirina pusă într-o lingura de apa rece la dizolvat.
7.Amestecam bine siropul ca sa se imprastie aspirina.
8.Turnam siropul în sticle curate, le infiletam și le punem la păstrat pentru la iarna intr-un loc răcoros cand le putem folosi la insiropat diverse prăjituri, torturi, sau chiar sa ne pregătim câte o băutură dulce.
*Revenim la visine. 
9.Când vișinele sunt fără pic de zeama îl ele, le punem în pungulite de 0.5 kg. (sau 1 kg. cum doriti) le legam si le punem la congelator.La iarna le putem folosi în diverse dulciuri, sau shake-uri.
S-aveti spor și pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...