duminică, 30 august 2015

Caserola în straturi cu cartofi si piept de pui


O mâncare rapida, gustoasa și extrema de sățioasa în care conserva de ciuperci taiate Sun Food are un mare aport: dau savoare întregului preparat.
Gsiti si multe alte conserve sanatoase pe site-ul  site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook.
S-aveti spor!



Ingrediente:                                    
-400 gr. piept de pui  
-3-4 linguri de faina alba
-sare si piper
-1 legatura de ceapa verde
-1 legatura de usturoi
-1 ceapa alba mica
-1 borcan de ciuperci taiate Sun Food
-1 morcov potrivit de mare
-1 kg. cartofi rosii
-ulei de măsline        
-o cana mare supa de legume(sau apa)
Pentru decor:
-fire de chives

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Spalam si uscam bine pieptul de pui.
2.Il taiem in fasii subtiri, il condimentam cu sare, piper si il tavalim prin faina in asa fel incat toate bucățile de carne sa fie acoperite.
3.Punem carnea intr-o tigaie împreună cu putin ulei de masline si dam totul pe foc.Lasam pana pieptul este ușor rumen.
4.In acest moment adaugam morcovul tăiat cubulete mărunte si continuam prajirea pana conținutul tigaii este bine rumenit si are culoare aurie.
5.Cand carnea este gata, rasturnam continutul tigaii intr-un vas si il punem deoparte.

6.Mai adaugam putin ulei de masline in aceeasi tigaie in care am prajit carnea apoi punem ceapa verde, alba si coditele de usturoi taiate marunt.
7.Le călim 5 minute apoi adaugam si ciupercile taiate Sun Food bine scurse de zeama.

8.Mai lasam totul la foc iute cam 3-4 minute după care rasturnam în tigaie și carnea prăjită cu morcovul.
9.Potrivim gustul cu sare și piper dacă este cazul, amestecam bine, mai rumenim 2 minute după care tragem tigaia deoparte.

*Acum pregătim cartofii.
1.Spalam cartofii bine cu o laveta si ii uscam.
2.Cu tot cu coaja ii felim foarte subtiti fie cu un cutit, fie cu un robot.  
3.Doi cartofi din întreaga cantitate ii punem la prăjit în ulei de măsline pana sunt  aurii.
4.Cand am terminat de prajit toate feliile, le scoatem pe un servet de hârtie și le punem deoparte.
  

*Acum asamblam caserola:
1.Pregătim o tava pentru cuptor cam de 16- 10 cm. și începem sa stratificam.
2.Prima data cu un rand de cartofi, apoi cu unul de legume.Continuam cu altul de cartofi și tot așa pana se termina toate ingredientele.
3.Ultimul strat va fi cel de cartofi prăjiți pe care îl aranjam frumos suprapunand partial fiecare bucățică.
4.Punem o cana de zeama de legume (sau în lipsa ei o cana de apa),acoperim cu folie de aluminiu și dam tava la cuptor la foc iute pentru 30-35 de minute.
5.După acest timp scoatem tava și îndepărtăm folia de aluminiu.

6.Mai dam la cuptor 10 minute pana stratul de cartofi de deasupra este frumos rumenit.
7.Scoatem tava și o decoram cu fire de chives.
8.Servim caserola în straturi cu cartofi si piept de pui foarte fierbinte!
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...