vineri, 8 ianuarie 2016

Chec cu coaja de portocala confiata si muguri de iasomie

Un deliciu aromat:)
Enjoy!


Ingrediente(pentru 2 bucati):
-4 oua
-4 linguri de apa
-8 linguri de zahar praf
-8 linguri de faina
-1 praf de copt
-un praf de sare
-100 gr. coaja de portocala confiata
-10 gr. muguri de iasomie
-2 linguri de coniac
-zeama de la o portocala

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Punem intr-o craticioara mugurii de iasomie, coniacul si sucul de portocala.
2.Lasam sa stea la hidratat cam 15 minute.
3.Dupa acest timp, punem craticioara pe foc cam 2-3 minute doar cat sa se infierbante totul.
4.Luam apoi de pe foc si rasturnam continutul intr-un blender.Mixam totul foarte bine pana ne rezulta o pasta.O punem deoparte.
*Pregatim blatul;
1.Separam albusurile de galbenus.
2.Punem albusurile intr-un bol, adaugam apa, putina sare si le batem pana devin spuma.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana acesta se topeste si spuma devine scilpitoare.
3.Punem apoi galbenusurile si cu un tel le incorporam usor.
4.Apoi adaugam faina data prin sita impreuna cu praful de copt.Cand toate sunt combinate adaugam coaja de portocala confiata si amestecul de iasomie.
5.Cu miscari usoare de sus in jos, le incorporam in blat.
6.Turnam blatul in doua forme de chec tapetatw cu faina si dam tavile la cuptor la foc mediu pana checurile trec testul  scobitorii si devin aurii.
7.Cand sunt gata le scoatem din tava si servim.
8.Cine doreste poate sa manance checul cu coaja de portocala si caldut, alaturi de o cana generoasa de lapte.
Pofta mare va doresc!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...