sâmbătă, 13 februarie 2016

Tort pentru Valentine's Day cu jeleu de piersici si crema de ciocolata

Maine, 14 februarie sarbatorim IUBIREA!
Nu stiu cat de autentica este aceasta sarbatoare, dar va spun sincer ca eu consider important sa ii am pe cei dragi alaturi.Chiar pot sa spun ca Valentine's Day pentru mine este zilnic, caci zilnic sunt inconjurata de iubire:).
Si daca mai pot sa le ofer celor dragi si un tort delicios cu jeleu de piersici, crema fina de ciocolata totul imbracat in haina de sarbatoare, atunci este si mai bine:)
Daca ganditi si voi la fel ca si mine atunci neaparat sa pregatiti celor dragi acest tort fabulos!
Compotul de piersici il gasiti alaturi de multe alte bunatati pe site-ul www.sunfood.ro , sau pe pagina lor de facebook.
Happy Valentine's Day tuturor si...
Iubiti-va Mult!!!

Ingrediente:
Blat:
-340 gr. unt
-500 gr. zahar praf
-1/2 lingurita de sare
-4 oua
-80 gr. cacao neagra
-250 gr. iaurt gras
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita esenta de vanilie
Jeleu de piersici:
- 1 cutie compot de piersici Sun Food
-100 gr. zahar
-1 lingurita esenta de vanilie
-20 gr. gelatina
Crema:
-500 gr. ciocolata Schogetten neagra
-200 gr. ciocolata alba
-600 ml. frisca
-1 lingurita esenta de vanilie
Umplutura:
-300 gr. zmeura si afine congelate, sau proaspete
Mai avem nevoie pentru decor de:
- 2 foi de pandispan cu cacao(eu le-am cumparat din comert)
-pasta de zahar alba
-trandafiri naturali
-carioca comestibila

Mod de preparare:
*Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.
*Tapetam cu hartie cerata, folie de aluminiu, sau unt si faina 3 tavi rotunde cu diametrul de 20 cm. si le punem deoparte.Daca nu avem atatea tavi, vom coace fiecare foaie de blat de rand.

*Acum pregatim blaturile.Procedam asa:
1.Intr-un bol pentru mixer punem untul, zaharul, sarea, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 8-10 minute.
2..Adaugam apoi pe rand ouale.Incorporam pe rand fiecare ou si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
3.Amestecam separat intr-un bol faina si bicarbonatul .
4.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
5.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le: incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam lejer pana cand toate sunt bine incorporate.

6.Impartim compozitia in 6 parti (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix).
7.Punem cate o parte de aluat in fiecare tava si le dăm la cuptor la foc mediu spre iute pentru 25-30 de minute.Blaturile sunt gata când trec testul scobitorii.
Nota:Eu am avut trei tăvi si am copt doua ture de foi de blat.
Nota:Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor...se amareste si se intareste.
8.Le scoatem din cuptor si le lăsăm sa se tempereze putin apoi le scoatem din tava cu tot cu folie.
9.Îndepărtăm folia când sunt complet reci.Le manevram cu grija deoarece sunt foarte fragile.

*Acum pregatim crema de ciocolata:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ambele feluri de ciocolata.
2.Pornim focul si  lasam cratita la foc domol pana se topeste ciocolata amestecând din când in când, dar avem grija sa nu dea in fiert.In final trebuie sa obținem o crema moale si fina.
3.Când are acest aspect oprim focul si tragem cratita deoparte.
4.Punem esența si o lasam sa se tempereze.

*Pregatim jeleul de piersici.
1.Punem tot continutul cutiei de complot de piersici in vasul unui robot.
2.Mixam bine totul pana ne rezultă o pasta fină.

3.Separat hidratam gelatina in puțină apă rece, apoi o diluam la foc foarte mic cu multa grija ca sa nu dea in fiert.
4.Adăugăm peste pasta de piersici zahărul, esenta si gelatina.Amestecăm usor pana la omogenizarea completa.Punem vasul deoparte.

*Asamblam tortul:
1.Luam din crema de ciocolata si punem deoparte cam 3 linguri.Ne vor trebui mai incolo la decorare.
2.Împărțim jeleul de piersici in 5 parti egale.
3.Turnam pe 5 dintre foi cate o parte de jeleu si nivelam frumos.O foaie de blat va ramane simpla.Aceasta foaie este ce-a care vine asezata deasupra tortului.
4.Dăm fiecare foaie de blat unsa cu jeleu de piersici cam 10 minute la congelator ca sa se intareasca mai repede.Dupa acest timp le scoatem.
*In tava in care am copt foile incepem sa stratificam.Procedam asa:
5.Pe fundul tavii punem o folie alimentara.
6.Asezam prima foaie de blat cu jeleu de piersici si apoi punem deasupra crema de ciocolata groasa cam de 1 cm.
7.Presaram peste startul de crema o mana buna de zmeura si afine, apoi acoperim din nou cu un strat fin de crema.
8.Asezam urmatoarele foi pe rand si procedam la fel ca si mai sus.
9.Ultima data vom aseza deasupra tortului foaia fara jeleu.Presam lejer si apoi infoliem tortul de jur imprejur cu folie alimentara.
10.Dam tortul la rece pana a doua zi.

*Decoram tortul:
1.Dupa ce scoatem tortul de la rece il desfacem din folie.
2.Il ungem peste tot de jur imprejur si deasupra cu un strat fin din crema de ciocolata pusa deoparte.
3.Il imbracam in foaie de pandispan taindu-i surplusul si apoi in pasta de zahar alba.Nivelam foarte usor.
4.Cu o carioca alimentara scriem peste tot cuvinte potrivite cu evenimentul.Eu am scris ''Love'' pentru ca mi s-a parut cel mai potrivit pentru Valentine's Day.
5.Asezam deasupra tortului o inimioara din trandafiri naturali si inca cateva crengute pentru decor.
6.Atat!Aceasta a fost metoda mea de decorare, dar fiecare poate sa il decoreze cum doreste.
7.Dam tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta dulce va doresc si ''Happy Valentine's Day''!!!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...