miercuri, 8 martie 2017

Ghiveci cu flori din chec cu ananas

8 Martie!O zi specială, pentru ființe speciale.
Pentru mine, cea mai cea dintre toate este mama mea.Mi-as dori sa îi ofer mai mult decât cuprinde lumea asta ca sa fie fericita, dar ea zice ca are TOT și TOTUL suntem NOI, copiii ei.
TOT este și ea pentru mine, ea este LUMEA  mea!Te iubesc mami dragă și azi, de ziua ta, ti-am pregătit ceva dulce și frumos. 
Dulce...un chec cu ananas rondele de la Sun Food, și 
frumos...flori gingașe ca și tine <3
Sa îmi trăiești sănătoasă și fericita mulți ani de acum înainte!
La mulți ani mama draga!
Dacă va place și vouă acest cadou dulce, sa stiti ca se pregăteste foarte repede.
Trebuie doar sa mergeți la prietenii noștri de la Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de facebook si acolo găsiți conservele necesare pregătirii acestui minunat chec cu ananas.
La mulți ani femeie!


Ingrediente:
Chec:
-1 conserva de ananas rondele Sun Food
-230 gr. faina
-1 praf de copt
-1/2 linguriță de sare
-60 gr. smântână
-250 gr. zahăr praf
-coaja de la o lămâie
-zeama de la o lămâie
-230 gr. unt moale
-5 oua, la temperatura camerei, bătute ușor
Glazura de ananas:
-1 conserva de ananas rondele Sun Food
-zeama de la o lămâie
-100 gr. zahăr praf
Mai avem nevoie de:
-cateva paie
-flori naturale
-o panglica

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Pornim cuptorul și fixam temperatura cam la 160 de grade, estimat...treapta medie.
2.Pregătim o tava de cozonac, o tapetam cu hârtie de copt și o stropim lejer cu ulei.
3.Desfacem conserva de ananas și o scurgem de sirop.
4.Luam 3-4 rondele de ananas (depinde cate incap) și le așezăm pe fundul tavii.
5.Restul ananasului il punem într-un robot de bucătărie și il mărunțim bine. Stoarcem ananasul apoi bine cu mâna si il dam deoparte.

*Pregătim blatul pentru chec;
1.Amestecam într-un castron faina cu sarea și praful de copt.
2.În alt castron mic amestecam smântâna cu zeama de lămâie.
3.Punem în vasul unui mixer coaja de lămâie împreună cu zaharul.
4.Amestecam energic cu vârful degetelor pana zaharul începe sa devină mai umed și se inmoaie ușor.
5.Adăugăm untul și începem sa mixam la viteza medie cam 1 minut.
6.Mărim apoi viteza la maxim și batem pana untul devine pufos, aerat și se albește, cam încă 3-4 minute.
7.În timpul mixarii oprim mixerul și dacă este nevoie curățăm pereții vasul cu o spatula.
8.Adăugăm apoi ouăle bătute pe rand, în 3 reprize.
9.După ce ouăle au fost bine incorporate, adăugăm pe rand amestecul de făină in 3 reprize și cel de smântână în 2 reprize.
Nota:Vom tine cont sa începem și sa terminam cu ingredientele uscate.

10.Punem ananasul si mai mixam energic 1 minut.
11.Turnam compoziția de chec peste feliile de ananas din conserva Sun Food.Nivelam cu o spatula si scuturam tava ușor de masa ca sa se așeze aluatul și sa nu rămână goluri de aer.

12.Dam tava la cuptorul încălzit în prealabil pentru 55-60 de minute, sau pana este auriu și trece testul scobitorii.
13.Când este gata copt, scoatem checul din tava și îl punem pe un gratar la răcit.

* Cat timp sta checul la cuptor, pregătim glazura de ananas;
1.Punem bucățile de ananas Sun Food într-un robot de bucătărie și le mărunțim bine. Stoarcem ananasul apoi bine cu mâna.
2.Îl așezăm într-un castron, adăugăm zahărul și zeama de lămâie.Amestecam lejer apoi punem glazura deoparte.

*Pregătim decorarea checului in forma de ghiveci cu flori;
1.Tăiem părțile inegale ale checului mai ales partea de deasupra și îi dam o forma dreptunghiulara.
2.Ungem lateralele cu putină glazura de ananas, apoi îmbrăcăm checul în fâșii de pastă de zahar.
3.Zgâriem pastă de zahar din loc în loc cu un cutit si incercam sa ii dam aspectul unei ghicevi de lemn mai vechi.
4.Pensulam tot ghiveciul cu putină cafea ness diluata în alcool si o alta combinatie mai inchisa,cacao diluata in alcool.Lăsăm puțin sa se usuce "vopseaua".
5.Deasupra checului turnam glazura și o nivelam lejer.

6.Bucatile care ne-au rămas dupa decuparea checului le sfarmam cu mâna și le presăram deasupra glazurii. Acesta va fi pământul ghiveciului nostru de flori.
7.Înfigem apoi in chec, din loc în loc câte un pai.
8.Îl tăiem pana la nivelul "pamantul" ,apoi infigem în fiecare pai câte o floare naturala si la final legam de ghiveci o panglica colorata.
9.Ghiveciul se finiseaza cu flori după placul fiecăruia.
Gata!Rapid si de efect, un cadou perfect pentru cea mai iubita femeie.
Pofta dulce va doresc!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...